Thursday, March 19, 2015

Tersepit.

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته

 
Entri kali ni, cat or animal lover mesti lebih memahami.

AKU ADA MASALAH, YE, MASALAH BESAR!

Biar aku cerite. Hopely ade yang sudi bagi pendapat.

Aku dengan kucing berpisah tiade, itulah yang selalu sahabat-sahabat aku cakap kat aku. So, tiap kali duduk atau sambung belajar di man-mane, mesti sempat lah aku bela at least seekor kucing.

Di UNIMAS nan gemilang tidak terkecuali.

Sejak semester 1, aku dah pun bele kucing, aku sebenarnye pade mulenye trauma na bele kucing di kolej, sebab di matrikulasi dulu, aku hampir berhentam dengan roommates gare-gare kucing.

Ya, aku ade sikap "biar orang benci aku, jangan orang benci kucing".

Tapi, dulu lah kan masa awal semester 1, roommate aku okeng dengan kucing and kucing tu sendiri yang baru lepas lahirkan anak pi angkut anak die masuk bilik aku. So. aku jaga die anak-beranak. Aku namakan kucing tu Muffin. Anak-anak die pulak, Koala, Susu dan Cupcake.

Muffin bersame Susu, Koala dan Cupcake.
Pendekkan citer lah ye.

Now, semester 2 aku duduk rumah sewa bukan lagi kolej. Ye, jangan lah terkejut. Memang aku angkut kucing aku anak-beranak tu sekali atas sebab sayang, terlalu sayang.

Tapi nak jadikan citer tu kan, semester depan aku akan duduk kolej balik inshaa-Allah jike ade kekosongan, sebab tu kolej baru, so tak rase boleh nak bawak haiwan masuk.

Aku tersepit...

Aku buntu mane nak buat ngan anak-anak aku, lebih-lebih lagi Muffin lahirkan anak yang baru seramai 5 ekor, Coppuccino, Bobo, Sin Chan, Laici and Kopi.

Laici, Kopi, Bobo, Coppuccino and Sin Chan.
Memang ade terpikir nak angkut semenanjung memandangkan aku bakal bersuami, mungkin boleh harapkan encik suami jage. Tapi prosedur nak angkut kucing ni naik flight, Allahu akbar, PAYAH.
Bayaran pun mahal, lebih-lebih lagi kucing ni 8 ekor semunye.

Pilihan akhir yang relevan, aku iklankan saje kat Facebook di page yang munasabah, kot ade yang nak adopt diorang. Ye, itu yang aku buat.

Aku tersepit lagi...

Bila ade yang respon di iklan Facebook tu mahukan anak-anak aku, aku sebak, aku taknak bagi.

Korang yang cat-lover paham kan ape yang aku rase?

Dah, aku buntu. Aku sayang anak-anak aku.


Terima Kasih sudi bace entry saye ini. Da bace LIKE and COMMENT taw! ^^