Thursday, June 30, 2016

Aku sang pencinta kucing tegar.

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته

Ini gambar dari Encik Google.

Hai-hai semua! Wehee! Nampaknye result poll ramai vote nak tahu pasal haiwan peliharaan aku kan! ^^ Oke moh aku cerita dehh!

Aku ni sejenis very-crazy-cat-lover punye orang yang sanggup bersusah demi kucing-kucing aku. Contoh yang benar-benar belake, aku sanggup keluar kolej demi kucing aku sebab rakan sebilik tak suka kucing. Aku sanggup menahan ahli rumah bermasam muka dengan aku daripada dorang bermasam muka dengan kucing aku. Aku sanggup berhabis duet beli keperluan kucing-kucing aku daripada aku berhabis duet untuk aku.

Aku memang sejenis tak kisah mencuci taik, muntah, kencing kucing-kucing aku. Aku memang betul-betul owner kucing yang betul-betul owner kucing lah! Haha! Deyy, ayat aksi terang lah! Maksud aku camni, kalau betul-betul seorang yang nak memiliki haiwan peliharaan, kau kene betul sedia nak hadapi apa haiwan peliharaan kau yang akal takde tu buat BY YOURSELF. Kalau dia muntah, kau cuci sendiri, bukan suruh bibik kau cuci, atau lebih saids, kau biarkan. Tolong lah jangan jadikan pandangan orang yang owner kucing ni pengotor orangnye.

PEMBETULAN YE!

Owner kucing ni kebanyakannya aku tengok and aku jumpa mostly lagi pembersih dari orang yang geli dengan kucing. Okay tak semua, mostly. Hope jangan lah ade yang terase kalau tak buat kan. As example, aku pantang nampak somewhere kotor siked, terus aku gilap habis kasi bekilat pasai aku da terbiasa bila nampak kucing aku buat hal macam melabur or muntah, aku mesti automatically nak pi cuci. Orang bela kucing rajin kemas rumah dek kerana bulu-bulu kucing ni kadang gugur and kucing suka buat sempah, so dah jadi tabiat asik na kemas rumah je sebab kucing suka buat sepah rumah. Orang yang acah-acah "eiii rumah you ada kucing, I tak suka rumah ade kucing ni, busuk bau kucing, geli~!" ni kann, yang bilik dia mashaa-Allah besepah kalah stor barang bundle, orang cenggini lah yang kau akan jumpa bila air tumpah dia sendiri yang buat tapi tak reti nak lap. Okey takpe, my husband said kita kene bersangke baik.

"Mungkin dorang nak berkongsi dengan sang semut-semut, kalau takde insan macam diorang, nanti semut mati kelaparan, habis zoologist-to-be macam aku takde pekerjaan nak kaji semut-semut." (Husband, 2016)

Oke logik dek akal ye sang suami. Hahaa.

Oke nah! Gambar anak-anak kesayangan aku! Yang sampai sekarang aku masih buntu camna nak buat dengan depa bila dah habis degree ni nanti. Yelah aku bela depa dekat Sarawak, aku duduk semenanjung! Sobsobss! (T_T)

Ni lah all may babies! ^^ Bele dari baby lagi sampai dah beranak-pinak dah. Hmm adelah dah 3 kali beranak! >_<

Ini nama dia KOALA! Sebab tengok lah hidung hitam macam koala dah. Ini paling baik tapi bijakkkk sangat! Kuat mencuri makanan! =="

Ini SUSU! Sebab masa lahir elok puteh bersih. Tapi makin besar makin hangus sudah bulu. Dah jadi susu basi dah kod? Hahaa. Yang ni paling manja ni.


Ini CUPCAKE! Ini tak berana betina. Boyish ni. Suara dia punya garau tu kalah suara jantan! Huhu. Tapi, now dia dah melekat kat rumah jiran. JARANG GILA balik rumah dah. Wuwuuu. T_T

P/S: Kucing aku semua betina dan depa tiga orang ni adik-beradik. Kucing kolej UNIMAS, aku pi culikk. Hahaa.

Terima Kasih sudi bace entry saye ini. Dah bace, jom lah COMMENT taw! ^^