Friday, January 2, 2015

One Step Closer...

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته


Alhamdulillah. Setelah hampir due tahun di risik sang kumbang, finally parent aku bagi kate putus. Mereke bagi aku melangkah ke langkah akhir. Tak perlu tunang, terus nikah.
 Terime kaseh ya Allah.

Ibu dan abah aku, terutame sekali abah aku memang amat berat nak mengizinkan aku dilepaskan ke tangan orang lain, tapi aku taknak bercinte tanpa ade ikatan yang sah terlalu lame.

Jujur dari pengalaman aku dan aku dengar juge dari pengalaman mereke yang bercinte di luar sane, serius bile dah bercinta, tak mustahil orang yang sangat warak pun boleh tergugat imannya dan mungkin jatuh terus imannya. Bila dua orang bercinta, nescaye ade lagi dua bende yang mengekori kita; syaitan dan nafsu.

Itulah serba-sedikit yang aku boleh kongsi.

Tujuan update blog yang sangat berusang ni nak mohon sahabat handai doakan moge urusan aku dan pasangan di permudahkan.

Inshaa-Allah dalam bulan Januari ni jugak aku ke kursus kahwin dengan si dia, dan inshaa-Allah bulan Jun langsung nikahnye. Amiiin. Doakan ye? Syukron jaziilaan.

Oh ya! Selamat tahun baru 2015 semua! And harini 2 Januari 2015, pasangan aku genap umur 26 tahun. Hehe.



Terima Kasih sudi bace entry saye ini. Da bace LIKE and COMMENT taw! ^^