Monday, February 2, 2015

Tak Lama Lagi Dah.

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته




Alhamdulillahirabbil aalaminnn.
Terime kaseh ya Allah, Kau telah permudahkan urusan aku dan bakal suamiku, Muhammad Ridzuan al Sidiq Mohd Radzi sehingga ke hari ini. Moga ini berkekalan sehingga ke hari bahagia ku tiba nanti.

Alhamdulillah semalam petang pade 1 Februari 2015, family tunang aku datang rumah aku untuk berbincang mengenai tarikh majlis, wang hantaran, lokasi majlis dan lain-lain lagi lah. Actually, aku dengan bakal suami aku hanya mengalami due peringkat. Pada hujung tahun 2013 die merisik aku, dan inshaaAllah this coming 1 Ogos 2015, kami akan bernikah. Kiranya kami tidak adelah tunang.

Selame ni aku menggelar diri dia sebagai tunang aku sebab dalam Islam ade mengatekan, sekali sahaje laki tersebut memberitahu ingin menikahi kite, make sudah bertunanglah mereke. Thats why, lepas je merisik aku terus menggelarkan dirinya sebagai tunang aku.

Jadi entri kali aku nak menguar-uarkan lah, inshaaAllah majlis akad nikah akan diadakan sama ada sesudah asar atau isyak pade tanggal 1 Ogos 2015. Majlis perkahwinan pulak pade tanggal 2 Ogos 2015. Jemput-jemput! ^^

Majlis aku berkonsepkan simple tapi comel. Hahaa. Setakad ni mengikut perancangan mahu bertemakan warne hijau putih. Oh ye, aku dan die gabungkan sekali majlis lelaki dan perempuan atas langkah penjimatan wang dan mase. Maklumlah bakal suami aku bukan lah mudah nak mendapat cuti.  Lokasinye di rumah aku lah, Jalan Kebun, Klang, Selangor.

Okay lah nak solat subuh dulu, pape update I will make a new entry lah ehh. InshaaAllah. Doakan urusan kami moga dipermudahan dan diberkati ye. Terime kaseh, wassalam.
 

Terima Kasih sudi bace entry saye ini. Da bace LIKE and COMMENT taw! ^^