Tuesday, September 23, 2014

Orientation Day at Gunung Gading.

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته

Gunung Gading National Park, Sarawak.
 Hi rakanrakan! Aww skema nye. Kali ni post tak mahu cakap banyak. Just nak kate, biarlah gambar yang berbicare. Mwahahaa.

Pape pun, mukaddimah itu sudah pasti perlu wujud.

Entri kali ni just nak habaq pasaii hari orientasi untuk kos aku yakni ZOOLOGI.

Tempatnye kat Gunung Gading National Park, dekat Lundu, Sarawak.

Meh nonton gambar dehh!

Aku, Pieqah roommate aku, Jiha and kawan dia tak tahu nama sapa. Hehee.
Waktu ni on the way nak ke Gunung Gading.

Okay nampak tak gunung kat belakang tu, haa tu lah Gunung Gading!

Camp Site kami. Yang chinese lady tu nama dia See, member group aku.
Untuk hari orientasi kan, tak sah lah tak kene bahagi ke group yang di arrange awalawal kan, dan tak sah lah kalau takdak akak dan abang fesi kan.

So, name group aku LEOPARD CAT, yakni sejenis kucing hutan. Ahli terdiri daripade aku sendiri (Atieqah), Apan (leader), Joe, See, Halley, Izzah, Yana, Flo and Amy. Akak fesi kami, akak Hanis, dan abang fesi kami yakni abang Kimi Li.

Kami LEOPARD CAT! Rawr rawrawrr!
Dekat Gunung Gading ntare aktiviti kami, opkos lah hiking! Wow! Kami pegi hiking sampai ke last view point, VIEW POINT 2 yang setinggi 965m! Wow!

Sumpah time hiking ni aku semput kodd, gile die punye track apak die curam giler sehhhh.
Aku dah ade pengalaman 2 kali hiking kalau masuk yang ni adelah kali ke 3 and ini adelah pengalaman hiking yang paling mencabar lah setakad ni.
Why aku cakap setkad ni, sebabnye budak zoologi pasti akan hiking lagi sampai dia habis belajar. Huhuu! Seronok kan! Kami bukan budak makmal, kami budak hutan. Hee.

Now, meh tengok gambargambar sepanjang hiking!

Ni baru sampai Vew Point 1 rasenyer. Haha aku lupe.

Dengan one of my group member, Yana. Die dulu satu matrikulasi aku, tapi aku tak pernah perasan kewujudan die. Maap.

Finally! VIEW POINT 2!

Scenery Bumi Kenyalang dari VIEW POINT 2.

Nak hiking pakai lah kasut getah, memang bergune. Okay, tak perlu rasenye ni.

Dekat Gunung Gading, panduan mase hiking untuk mengelakkan sesat, cat merah kuning. Selangor kan. Huhuu.
Okay, name pun zoologi kan, so yang diperoleh daripade hiking adelah siked gambar haiwanhaiwan kat sane. Tapi ni pun amik gambar dari hasil snap lecturer aku, Encik Badio. Hee.








Okay, tu jelah ye segmen kali ni. Wassalam.


Terima Kasih sudi bace entry saye ini. Da bace LIKE and COMMENT taw! ^^