Thursday, September 11, 2014

Atieqah's Come Back.

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته


Setelah bertahun menghilang akhirnya diri ini muncul jugak. Ntah ade yang engat aku lagi ke tak ntah.
Bersawang jugak lah blog comel aku ni. Mwahahaa.
Salahkan dunie matrikulasi ku yang superbusy tu ahh. Ngan wifi tak dapat. Sobsobss.

Pape pun tu kisah lama. Yang sangat lama and aku benci nak engat. Tragis sangat lah moments di sana.


 Laa ni aku nak habaq kat angpa semua pasal kisah ku di sini, di Bumi Kenyalang ni. Alhamdulillah aku berjaya meneruskan pngajian aku untuk degree di UNIMAS, Universiti Malaysia Sarawak. Wow! Jauh nye kan! Dari Selangor ke Sarawak kite. Takpe, kejar ilmu tu biar sampai ke China kan.

Kos apa? Dulu nak sangat jadik veterinar kat sebab sikap ku yang cintakan haiwan lebih dari manusie ni. Tapi unfortunately, cehh jetjet mat saleh, well oversea kata kaww, hah malang seribu kali malang, duduk kat matrik asik layan Running Man, maka dapatlah result paling gempak kan. Hahaa. Tak layak ahh nak amik vet aka veterinar. So just continue ke Zoologi. Okay gak, besyukur sangat kod dapat kos ni sebab still ade elemen haiwan dan Biology di situ. Zoologi beb! Kalau carik kat Wikipedia, Zoologi ni satu bidang mengkaji haiwan lah. Takde skop haiwan, semue kite tibai, dari sekecikkecik serangge sampai sebesarbesar gajah. Ikan kita tak kaji kod pasal tu budak Sains Akuatik pegang.
 Kos aku under Fakulti Sains dan Teknologi Sumber sebab name panjang Zoologi adelah Pengurusan Sumber Haiwan.

Alhamdulillah dapat roommate yang baiknye ya Allah. Gilegile gak cam aku, budak Semenanjung, Terengganu mariii.

Sorry gambar banye sebenarnye nak di upload tapi malang sangat lah connection sangat slow so tak dapat nak upload. Lain kali yek. Papaii salam sayang dari saye, Nurul Atieqah Arzemi yang dah sekian lame menghilang. Hihiii. Peace!


NotaKeyboard: Aku bangge menjadi anak Kolej Allamanda! HuHaa! ^^v





Terima Kasih sudi bace entry saye ini. Da bace LIKE and COMMENT taw! ^^